...

Over om denken gesproken… In de nieuwste campagne van Olaplex (een van mijn favoriete haarproducten!) werd de ‘Oladupe’ gelanceerd.

In de wereld van beauty en haarverzorging draait alles om innovatie en vernieuwing. En als er één merk is dat altijd voorop loopt in deze branche, is het wel Olaplex. Dit bekende merk heeft namelijk onlangs een slimme zet gemaakt met de lancering van ‘Oladupe’, en het heeft de sociale media op zijn kop gezet.

De ‘Oladupe’ Hype op TikTok

De hashtag #Olaplexdupe haalde op TikTok meer dan 55,3 miljoen views binnen. Dit was te danken aan de nieuwsgierigheid van mensen naar een goedkopere versie van de fijne Olaplex-producten. Maar wat is ‘Oladupe’ eigenlijk? Het blijkt een briljante marketingzet te zijn van Olaplex zelf..

Een Slimme Samenwerking met Influencers

Olaplex werkte samen met meer dan 100 influencers, die zowel betaald als organisch het product “unboxen” en de ‘Oladupe’ positieve reviews gaven. Ze deden alsof het om een heel nieuw product ging voordat ze onthulden dat het eigenlijk gewoon Olaplex was. Deze aanpak genereerde enorme nieuwsgierigheid en discussie op sociale media, waardoor de hashtag viraal ging.

Het Geheim Achter ‘Oladupe’

Wat maakt ‘Oladupe’ zo bijzonder? Allereerst noemde Olaplex het product nummer 160, wat verwees naar hun 160 gepatenteerde ingrediënten. Dit benadrukte de innovatie en kwaliteit waar Olaplex om bekendstaat. Daarnaast registreerde het bedrijf de domeinnaam oladupe.com, waar de eerste 160 registranten een gratis ‘dupe’-fles ontvingen. Dit creëerde een gevoel van exclusiviteit onder de consumenten.

Domineer TikTok met Zoekopdrachten

Een andere slimme zet van Olaplex was ervoor te zorgen dat ze opdoken wanneer gebruikers op TikTok zochten naar ‘Olaplex Dupe’. Nu verschijnt Olaplex wanneer gebruikers op TikTok zoeken naar ‘Olaplex Dupe’. Een super slimme manier om zoekopdrachten op TikTok te domineren en te beheersen.

Het resultaat van de campagne

‘Oladupe’ heeft alleen al op TikTok 4 miljoen weergaven gegenereerd, terwijl ‘Olaplex’ meer dan 3 MILJARD weergaven heeft verzameld. Deze cijfers spreken boekdelen over de kracht van slimme marketing en innovatie.

Conclusie

Terwijl mensen altijd op zoek zijn naar betaalbare alternatieven, heeft Olaplex zichzelf met ‘Oladupe’ tot een ‘niet-na-te-maken’ merk gemaakt. Deze campagne is een perfect voorbeeld van sociale monitoring en het inspelen op de behoeften en nieuwsgierigheid van consumenten. Olaplex bewijst opnieuw dat ze niet alleen innovatieve haarverzorgingsproducten leveren, maar ook vernieuwende marketingstrategieën bedenken die de industrie blijven veranderen. Dus, als je op zoek bent naar kwaliteit en innovatie, blijf dan Olaplex in de gaten houden – je weet nooit wat ze als volgende zullen bedenken!

Francis Everduim

Met een achtergrond in modellenwerk, projectmanagement en marketing, creëert Francis Everduim de perfecte synergie tussen creativiteit, strategie en een zakelijke benadering. Het voornaamste doel van Francis is het ontwikkelen en implementeren van op maat gemaakte marketingstrategieën voor jouw branche, rekening houdend met de unieke reis van elke klant.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.