...

Oktober, wereldwijd bekend als borstkankermaand, is de periode waarin we extra aandacht schenken aan de strijd tegen deze genadeloze ziekte. In deze blog neem ik je graag mee in het inspirerende verhaal van twee toonaangevende merken, Coca-Cola en Chiquita, die voorop lopen in de missie om bewustwording te creëren.

De Campagne van Coca-Cola: “Check your cans”

De Coca-Cola Company heeft onlangs de campagne ‘Check your cans’ gelanceerd. De term “Check your cans” speelt met een dubbele betekenis: het verwijst naar het controleren van blikjes (cans) van Coca-Cola Light, die speciaal voor de campagne in roze zijn uitgebracht, en het aanmoedigen van mensen om hun borsten (cans) regelmatig te controleren op tekenen van borstkanker.

Deze campagne maakt deel uit van het ‘Tickled Pink’-initiatief, waarbij Coca-Cola voor elk verkocht pink pack $1,- doneert.

De hashtag #pinkdietcoke is al meer dan 2,9 miljoen keer gebruikt op sociale media, en de enthousiaste reacties van gebruikers tonen aan hoe krachtig merken kunnen zijn in het aanwakkeren van belangrijke gesprekken.

Roze stickers bij Chiquita

Ook Chiquita, het wereldberoemde bananenmerk, heeft zich al voor het zevende jaar op rij gecommitteerd aan de American Cancer Society (ACS) tijdens de Nationale Borstkanker Bewustwordingsmaand. In een mooi gebaar hebben ze hun bekende blauwe sticker op hun bananen vervangen door een roze versie die aansluit bij het internationale symbool voor borstkanker bewustwording: het roze lint.

Dit jaar verscheen de iconische Miss Chiquita met een nieuw gebaar op de Pink Sticker om het belang van zelfonderzoek te benadrukken. Het lijkt misschien een kleine verandering, maar het is een teken van betrokkenheid om vrouwen aan te moedigen een gezonde levensstijl te omarmen en regelmatige screenings met mammogrammen te plannen.

Het gebruik van je merk voor bewustwording

De campagnes van Coca-Cola en Chiquita laten op een sterke manier zien hoe bedrijven hun merk kunnen inzetten voor bewustwording rondom belangrijke kwesties. Ze bewijzen dat marketing niet alleen gericht hoeft te zijn op productverkoop, maar ook kan bijdragen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en het bevorderen van positieve verandering.

Mooi op te zien dat deze ondernemingen hun wereldwijde bereik en merkbekendheid gebruiken om daadwerkelijk het verschil te maken in de strijd tegen borstkanker.

Dus… don’t forget to check your cans! Bewustwording is de eerste stap naar preventie. 🎀💕

Francis Everduim

Met een achtergrond in modellenwerk, projectmanagement en marketing, creëert Francis Everduim de perfecte synergie tussen creativiteit, strategie en een zakelijke benadering. Het voornaamste doel van Francis is het ontwikkelen en implementeren van op maat gemaakte marketingstrategieën voor jouw branche, rekening houdend met de unieke reis van elke klant.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.