...

LinkedIn heeft onlangs een gloednieuwe algoritme-update gelanceerd die een grote impact kan hebben op de zichtbaarheid van jouw content. Met een enorme toename van maar liefst 42% aan gecreëerde content en 27% aan geconsumeerde content tijdens de pandemie, is het geen verrassing dat LinkedIn besloot om de manier waarop content wordt geprioriteerd, flink aan te passen. In deze blog ga ik je bijpraten over de nieuwste algoritme-wijzigingen en hoe je deze in jouw voordeel kunt gebruiken om jouw berichten beter te laten presteren.

Betekenisvolle reacties scoren beter dan korte opmerkingen

Een van de belangrijkste updates in het LinkedIn-algoritme is dat het nu de voorkeur geeft aan betekenisvolle reacties boven korte, oppervlakkige opmerkingen. Berichten die boeiende discussies stimuleren en langere reacties uitlokken, worden nu hoger in de nieuwsfeed getoond. Dus het is cruciaal om content te maken die inzichten deelt, verschillende perspectieven belicht en interactie aanmoedigt.

Actiepunt: Stimuleer jouw volgers om diepgaande reacties te geven op jouw berichten door open vragen te stellen en hun mening te vragen. Neem de tijd om waardevolle reacties te beantwoorden om wederkerigheid te bevorderen.

Meer zichtbaarheid voor jouw volgers

Dankzij de nieuwe algoritme-update is de kans groter dat jouw volgers jouw berichten te zien krijgen. Het aantal mensen dat posts te zien krijgt van de personen die ze volgen, is met 10% gestegen. Daarom is het van groot belang om er voor te zorgen dat mensen jou volgen. Een van de beste manieren om je aantal volgers te laten groeien, is door een consistent kwalitatieve berichten te delen.

Actiepunt: Stel een contentplanning op en houd je eraan. Begin bijvoorbeeld met één bericht per week en bouw dat geleidelijk op naar twee berichten per week. Creëer waardevolle content die jouw volgers aanspreekt en informeert.

LinkedIn als platform van advies

LinkedIn staat bekend als een platform waar mensen samenkomen om advies te vragen en te delen. Wil je optimaal zichtbaar zijn in de nieuwsfeed, dan is het delen van jouw kennis, ervaringen en waardevolle inzichten van groot belang.

Actiepunt: Wees actief in groepen en deel jouw expertise door nuttige artikelen en tips te delen. Reageer op vragen van anderen en bied waardevol advies aan.

Ken Jouw publiek en vind jouw niche

Met de beschikbare analyses via Creator Mode en individuele berichten, kun je waardevolle inzichten krijgen over jouw publiek .Leer meer over met wie je communiceert en maak content die daarop is afgestemd voor jouw community, met jouw unieke perspectief. Jouw bericht zal worden beloond in het algoritme als het is gebaseerd op jouw inzichten in plaats van generieke informatie. Denk bij het meten van jouw succes minder aan het bereiken van een groot aantal mensen en meer aan het bereiken van de juiste mensen.

Actiepunt: Identificeer jouw niche en wees dé expert in jouw vakgebied. Richt je op jouw unieke perspectief en maak content die specifiek gericht is op jouw doelgroep.

Samenvatting: Vergroot jouw impact op LinkedIn!

Dus, met de recente LinkedIn algoritme-update is het nu belangrijker dan ooit om waardevolle content te creëren die betekenisvolle interactie genereert. Prioriteer langere, inhoudelijke reacties en wees vrijgevig met het delen van jouw kennis en ervaringen. Houd jouw volgers betrokken door een consistente stroom van kwaliteitsberichten aan te houden. Ontdek jouw niche en ken jouw publiek om jouw content optimaal af te stemmen op hun behoeften. Door deze stappen te volgen, kun je jouw zichtbaarheid op LinkedIn vergroten en meer succes behalen met jouw contentstrategie. Veel succes met je nieuwe LinkedIn-strategie!

Post Tags :

Francis Everduim

Met een achtergrond in modellenwerk, projectmanagement en marketing, creëert Francis Everduim de perfecte synergie tussen creativiteit, strategie en een zakelijke benadering. Het voornaamste doel van Francis is het ontwikkelen en implementeren van op maat gemaakte marketingstrategieën voor jouw branche, rekening houdend met de unieke reis van elke klant.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.